Naslovna Magazin AKO VAM JE DO NASTUPA I GALA VEČERA Ukoliko ste spremni duboko...

AKO VAM JE DO NASTUPA I GALA VEČERA Ukoliko ste spremni duboko zavući ruku u džep: Evo koliko košta doček Nove godine u sarajevskim hotelima i kafićima

Brojni građani koji je namjeravaju slaviti, već su dogovorili gdje će sa svojim prijateljima, rodbinom, supružnicima ili djecom provesti najluđu noć. Za vas koji eventualno još niste odlučili ovo su neki prijedlozi ukoliko ste spremni duboko zavući ruku u džep.

U Sarajevu je najviše opcija po restoranima i hotelima. Energično se najavljuju gostovanja muzičkih zvijezda i s ponosom predstavlja ono što je u cijenu uključeno, a treba reći da cijene ipak nisu za svačiji džep.

Tako u Hotelu Holiday možete uživati uz nastup regionalne muzičke zvijezde Nihada Alibegovića. U cijenu su uključena dva noćenja s doručkom za dvije osobe, boravišna taksa i osiguranje, korištenje bazena i fitnessa, parking i gala večera u novogodišnjoj noći. Cijena je 318 eura za dvije osobe, navodi se na zvaničnoj stranici hotela.

Ako odete prema starom dijelu grada, u Bečkoj Kafani Hotela Europe moći ćete uživati uz nastup Duška Kuliša. Gala večera u ovom hotelu iznosi 200 KM po osobi.

Ako želite Novu godinu dočekati na Trebeviću i u hotelu Pino uživati uz Eldina Huseinbegovića, za to ćete morati izdvojiti 80 eura u tzv. Zoni I, odnosno restoranu ili 65 eura u tzv. Zoni II – Kamin sali. Za noćenje u ovom hotelu ste zakasnili jer su sve sobe popunjene.

Novu godinu možete proslaviti i na Jahorini i to uz grupu Tempera u jednom od hotela. Cijena je 120 eura po osobi za goste hotela i 150 eura po osobi za goste koji ne odsjedaju u hotelu. U cijenu je uključena gala večera na bazi švedskog stola, šampanjac dobrodošlice i vatromet u ponoć.

Također, Novu godinu je moguće proslaviti i na Bjelašnici, ali hotel koji je najavio doček nije naveo cijenu.

Bilo kako bilo, većina stolica na pomenutim mjestima je popunjena pa možemo zaključiti da će u Sarajevu i njegovoj okolici pred kraj tekuće i početkom nove godine sigurno biti dosta turista.

Za sve vas koji još niste odlučili gdje ćete za Novu godinu ili jednostavno nemate dovoljno dubok džep za gore pobrojane opcije, onda vam svakako nije kasno za javni doček uz bend Dubioza kolektiv.