Naslovnica BiH Ambasada Rusije u BiH saopštila: “Gudbaj Amerika”

Ambasada Rusije u BiH saopštila: “Gudbaj Amerika”

Ambasada Ruske Federacije u BiH reagovala je na kako kažu “još jednu porciju destruktivnih sankcija” Vašingtona, navodeći da se sankcije uvode i protiv očeva, i protiv djece te da uskoro treba da očekujemo i “sankcije protiv mrtvih i još nerođenih”.

“Najneobičnija stvar ovdje je da se sankcije uvode navodno zbog kršenja međunarodnog prava. Ali svima je već jasno da SAD pljuju po međunarodnom pravu, po Dejtonskom mirovnom sporazumu u BiH zarad svojih mitskih ‘pravila, na kojima je zasnovan svijet’. Sankcije se usvajaju pod izmišljenim izgovorima, koji odražavaju glavnu stvar – da svim sredstvima sačuvaju jednopolarni svijet i svoj globalni monopol u uslovima, kada SAD već nisu sposobne za poštenu tržišnu konkurenciju”, naveli su iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Oni navode da Vašington pokušava natjerati svijet da voli njega – posredstvom bombardovanja, širenja virusa, ucjena i podmićivanja.

“I naravno, sankcija. Ali kao što je poznato ljubav se ne može kupiti. Zato sve više ljudi govore i još više će reći gudbaj Amerika”, naveli su iz Ambasade Ruske federacije u BiH navodeći da je “takvo sankciono ludilo”.

Podsjećamo, juče je SAD uvela sankcije Petru Đokiću, ministru industrije, energetike i rudarstva RS i lideru SP-a, Dušku Peroviću, šefu Predstavništva RS u Rusiji i članu Izvršnog odbora SNSD-a Savi Cvijetinoviću.