Naslovna Sport BiH osvojila četiri medalje na Evropskom prvenstvu

BiH osvojila četiri medalje na Evropskom prvenstvu

Jasmina Merdić se protiv Nives Radić bori za zlato
Sigurne bronze imaju i Nikola Drobnjak (low kick – 81 kg) koji je u četvrfinalu bio bolji od Franzuca Roberta Delysa, te Edin Vučelj (kick light – 89 kg) koji je u borbi za polufinale savladao predstavnika Italije Aniella Ianonnea

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine pod vođstvom selektora Salke Zildžića čini 18 takmičara.

Na Evropskom prvenstvu u kik-boksu za seniore, koje se od 11. do 20. novembra održava u Antaliji, reprezentativci Bosne i Hercegovine su već osvojili četiri medalje.

Za titulu evropske prvakinje u disciplini low kick +70 kg borit će se Jasmina Merdić koja je u polufinalu bila bolje od predstavnice Turske Sudenaz Karatas, dok je u finalu čeka borba sa Hrvaticom Nives Radić.

Mesud Selimović (low kick -91 kg) je, nakon što je savladao Pavla Golovančuka iz Ukrajine, zaustavljen u polufinalu od predstavnika Srbije Nemanje Knezića, čime je osvojio broznanu medalju.

Sigurne bronze imaju i Nikola Drobnjak (low kick – 81 kg) koji je u četvrfinalu bio bolji od Franzuca Roberta Delysa, te Edin Vučelj (kick light – 89 kg) koji je u borbi za polufinale savladao predstavnika Italije Aniella Ianonnea.

Drobnjaka u polufinalu čeka predstavnik Hrvatske Gaj Ćosić, a Vučelja Španac Juan Machin De Quintana.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine pod vođstvom selektora Salke Zildžića čini 18 takmičara, 13 u muškoj i četiri u ženskoj kategoriji.