Naslovnica Globus Bivši zatvorenik “Džihadi Marko” je jedan od vođa antivakserskih protesta u Hrvatskoj

Bivši zatvorenik “Džihadi Marko” je jedan od vođa antivakserskih protesta u Hrvatskoj

Jedan od organizatora protesta protiv covid potvrda u Zagrebu, koji su održani proteklih dana, je kontroverzni Marko Francišković, bivši zatvorenik, psihijatrijski pacijent i zagovaratelj uvođenja šerijatskog prava u Hrvatskoj, piše klix.ba.
Kako prenose hrvatski mediji, Francišković je 2014. godine zbog poruka u kojima prijeti smrću bivšem hrvatskom ministru Ranku Ostojiću prisilno smješten na psihijatrijsko liječenje iz kojeg izlazi osam mjeseci kasnije.

Nakon prisilnog liječenja prelazi na islam, a 2019. godine izdaje knjigu “Hrvatski džihad”, u kojoj iznosi radikalne ideje, između ostalih i uvođenje šerijata u Hrvatsku.
Francišković je na proteste došao noseći zastavu Hrvatske sa šahovnicom na kojoj je prvo bijelo polje.
“Budite u istini i istina će vas osloboditi. Zar ne vidite šta se sprema, pogledajte Austriju. Počet će nas hvatati kao zečeve. Osjeti se zadah zvijeri, tu je blizu. Civilizacija upada u bešćutnost srca. A ja želim da se branimo, zajedno sa svojom braćom. Većina će sutra biti ljubomorna na vas što niste primili vakcinu. Nije ovo igra i zabava. Treba se organizirati. Sada, odmah!”, kazao je okupljenima.
Dodao je da, “ako i pogine na božjem putu”, za svoju porodicu, braću i domovinu, ako ga likvidiraju, zna “da ih je već nadmudrio, da je već pobijedio”.

“Ja sam već prije 20 godina, dok sam bio u zatvoru, napisao knjigu i iznio teokratski model kako treba organizirati Hrvatsku, kako rušiti sustav koji je bezbožan i zao. Prestanite biti ovce i postanite lavovi. Božji lavovi su tu, dignite se i vičite”, dodao je na protestima Francišković.