Naslovna Top vijesti Brza akcija policije: Uhapšen Zeničanin koji je zapalio automobil u Sarajevu

Brza akcija policije: Uhapšen Zeničanin koji je zapalio automobil u Sarajevu

U Sarajevu je sinoć uhapšen Zeničanin inicijala A. I., koji je noć ranije zapalio jedan automobil.

Prema informacijama iz MUP-a KS, u 55 minuta iza ponoć, 10. januara, policija je obaviještena da je u ulici Mošćanica, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke Fiat Punto, vlasništvo S.P. iz Sarajeva.
“Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.
O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak. Po izjavi sudskog vještaka, do požara je došlo upotrebom otvorenog plamena od strane nepoznate osobe.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s tim može dovesti A.I., rođen 1985. godine u Zenici, nastanjen u Sarajevu.

On je uhapšen u utorak, 10. januara, u 20 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično Izazivanje opće opasnosti i predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, naveli su iz MUP-a KS.