Naslovna Globus Detalji haosa na autocesti u Hrvatskoj. U nesrećama sudjelovala 22 vozila

Detalji haosa na autocesti u Hrvatskoj. U nesrećama sudjelovala 22 vozila

Policija je objavila novo priopćenje o seriji prometnih nesreća koje su se jučer kasno popodne dogodile na autocesti A3 kod Nove Gradiške. Policija je tako objavila da ih se dogodilo ukupno devet, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama sudjelovala su 22 vozila, od kojih sedam teretnih, 14 osobnih automobila i autobus. U autobusu se u tom trenutku nalazilo 14 putnika koji nisu ozlijeđeni.

U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, a radi se o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, dok je 11 osoba ozlijeđeno (od toga 2 osobe teško) i zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški.

U vremenu od 18.18 do 18.30 sati, dogodilo se 6 prometnih nesreća, zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom kretanja iza drugog vozila, te neprilagođene brzine, kojom prilikom je došlo do sudara vozila. Policijski službenici su u vezi spomenutih prometnih nesreća prekršiteljima u dobi od 46, 55, 41, 41, 58 i 37 izdali prekršajne naloge, odnosno naplatili novčane kazne zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u 18.26 sati, a u kojoj su sudjelovala 4 vozila (1 teretni automobil i 3 osobna automobila), dvije osobe u dobi od 37 su lakše ozlijeđene i zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici su 58-godišnjaku i 73-godišnjakinji izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćili su iz PU brodsko-posavske.

Nadalje, u vezi prometne nesreće koja se dogodila u 18.34 sati, četvorica vozača u dobi od 49, 56, 41 i 40, koji su se kretali jedan iza drugoga, te nisu prilagodili brzine kretanja svojih vozila, odnosno držali potreban razmak kada se kreću iza drugog vozila, uslijed čega je došlo do sudara 5 vozila (2 teretna automobila i 3 osobna automobila), kao i udara u teretni automobil (RH r.o.), koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 41-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći državljanin Bosne i Hercegovine smrtno je stradao. Teško su ozlijeđene dvije osobe u dobi od 48 i 23, dok je lakše ozlijeđeno 7 osoba u dobi od 67, 56, 55, 48, 41, 13, i 8.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, koji je upravljao teretnim automobilom grčkih nacionalnih i registracijskih oznaka i dvojicom vozača osobnih automobila (SRB nacionalnih oznaka) u dobi od 56 i 41, a nakon čega će biti podnesena odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

U 18.45 sati, dogodila se još jedna prometna nesreća, uslijed koje je 41-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (BiH registracijskih oznaka), zbog ne držanja potrebnog razmaka udario u osobni automobil slavonsko-brodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak, koji je također zbog ne držanja potrebnog razmaka udario u teretni automobil (BG) koji je bio zaustavljen i oštećen u prometnoj nesreći. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Prekršitelji su prekršajno sankcionirani.

“Napominjemo da su u ovo zimsko vrijeme na cestama u nadležnosti rada policijske uprave česte pojave guste magle, kao što je to bio slučaj i sinoć, stoga apeliramo na vozače da budu oprezni, te vožnju prilagode osobinama i stanju na cestama kao i atmosferskim prilikama”, poručuju iz policije.