Naslovnica Top vijesti Drama u BiH: Tokom kontrole pustio iz automobila psa koji je ugrizao...

Drama u BiH: Tokom kontrole pustio iz automobila psa koji je ugrizao – policajca

Banjalučka policija kontrolisala je Toyotu koju je vozio A. M., a tokom kontrole vozač je pustio psa iz automobila koji je ugrizao policijaca za nogu te je zadobio povrede.

Iz Policijske uprave Banja Luka, naveli su da je vozač kontrolisan u srijedu, 15. novembra oko 19 sati u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića.

“A. M. je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo droga. Tokom kontrole A. M. je iz navedenog vozila pustio psa koji je njegovo vlasništvo, a koji je potom ugrizao za nogu policajca, usljed čega je policajac zadobio povrede. Policjacu je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske”, navode iz policije.

U saopćenju se dodaje da je na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen pretres stana koji koristi A. M. kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina marihuane.

“Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv A. M. slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka”, saopćeno je iz policije.