Naslovna Sport Dudić: Izgubiti Ahmedhodžića je ravno samoubistvu, šta je problem reći šta ubija...

Dudić: Izgubiti Ahmedhodžića je ravno samoubistvu, šta je problem reći šta ubija reprezentaciju

I naši bivši selektori, kad napuste mjesto selektora u BiH, nekad kroz razgovor spomenu probleme u reprezentaciji i Savezu, rekao je Dudić.

Feđa Dudić i Mensur Dogan bili su gosti u studiju BHRT-a, te su komentarisali poraz Bosne i Hercegovine na gostovanju kod Islanda u 6. kolu kvalifikacija za Euro 2024. (1:0).

Dudić se, između ostalog, dotaknuo slučaja Anela Ahmedhodžića kojeg nije bilo na ovom okupljanju. Iz Saveza je rečeno da se Anel nikome nije javljao, pa je suspendovan.

– Izgubiti štopera poput Ahmedhodžića je ravno samoubistvu. Šta god bilo u pozadini iza ovog slučaja, sve se riješi normalnim razgovorom jer je očito da ga nešto tišti što nije iznio u javnost.

I naši bivši selektori, kad napuste mjesto selektora u BiH, nekad kroz razgovor spomenu probleme u reprezentaciji i Savezu ali kriju mnoge probleme u javnosti. Šta je problem reći o čemu se tu radi, šta ubija reprezentaciju. Od toga treba krenuti – rekao je Dudić.

Podsjetimo, Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju reprezentacije BiH. Savez ga je suspendovao na insistiranje selektora Mehe Kodre i direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića. Kasnije se Ahmedhodžić oglasio i naveo da je povrijeđen, prenosi Avaz.ba.