Naslovna Globus Facebook Messenger ukida opciju koja je mnogima olakšavala komunikaciju

Facebook Messenger ukida opciju koja je mnogima olakšavala komunikaciju

Ova opcija je prvi put uvedena 2012. godine, ali je Facebook veoma brzo ukinuo. Četiri godine kasnije, Facebook je ponovo uveo funkciju i zadržao je sve do sada

Ponekad zna da bude poprilično frustrirajuće kada Messenger sa svakom prijavom pita da li želite da ga koristite i za slanje SMS poruka, uz sve „benefite“ koje donosi. Međutim, ima mnogo i onih kojima baš tako odgovara – sve poruke na jednom mjestu.

E, upravo za njih stiže loša vijest – sljedećeg mjeseca Facebook zvanično ukida ovu opciju, prenosi Nova.rs.

„Korisnici više neće moći da koriste Messenger za slanje i primanje SMS poruka, nakon ažuriranja koje stiže na aplikaciju 28. septembra 2023. godine“, navodi se u saopštenju kompanije.

Facebook preporučuje da vratite podrazumijevanu aplikaciju za razmjenu SMS-ova tako što ćete otići u podešavanja svog telefona, naći Aplikacije, zatim Podrazumijevane aplikacije. Oni napominju da će nakon ažuriranja korisnici automatski početi da primaju SMS-ove preko neke druge ili podrazumijevane aplikacije.

Ova opcija je prvi put uvedena 2012. godine, ali je Facebook veoma brzo ukinuo. Četiri godine kasnije, Facebook je ponovo uveo funkciju i zadržao je sve do sada.