Naslovna Top vijesti FADIL NOVALIĆ PORUČIO SCHMIDTU I MURPHYJU: VAŠE REAKCIJE SAMO OHRABRUJU DODIKA

FADIL NOVALIĆ PORUČIO SCHMIDTU I MURPHYJU: VAŠE REAKCIJE SAMO OHRABRUJU DODIKA

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je kako slike i poruke iz Istočnog Sarajeva danas i iz Banja Luke sinoć potvrđuju da se suočavamo sa prijetnjom miru i stabilnosti Bosne i Hercegovine.

– Bojim se da je podrška koju su neki ambasadori olako pružili nakon potpisivanje koalicije između SNSD, HDZ, te “osmorke” samo ohrabrila Milorada Dodika u antidejtonskim, antiustavnim i nezakonitim aktivnostima. Orden koji je dodijelio Vladimiru Putinu, koji provodi brutalnu agresiju na Ukrajinu prst je u oko naporima SAD da se bori protiv ruskog utjecaja na Balkanu – poručio je Novalić na zvaničnom Faceebooku.
Podsjetio je kako je danas moguće bilo vidjeli i Putinove “Noćne vukove” u Istočnom Sarajevu u paradi sa entitetskom policijom.
– Reakcija Američke ambasade i visokog predstavnika blagom verbalnom osudom antidejtonskih aktivnosti samo ohrabruje Dodika da nastavi sa svojim planovima i politikom. Bez ikakvih posljedica će nastaviti da slavi zločin, ruši Dejtonski mirovni sporazum i ismijava politiku Evropske unije i SAD koja osuđuje agresiju na Ukrajinu – poručio je Novalić.