Naslovna Top vijesti Građani BiH sve više odlaze na europska skijališta, posebno su popularne francuske...

Građani BiH sve više odlaze na europska skijališta, posebno su popularne francuske Alpe

Unatoč nikad većim cijenama i nedostatku snijega, mnogi i dalje ne odustaju od skijanja, a među građanima Bosne i Hercegovine u posljednje su vrijeme posebno popularne francuske Alpe.

– Trenutno su jako popularna europska skijališta, jer kod nas, nažalost, nema snijega i neizvjesno je kakva će uopće biti zimska sezona – kazali su Feni iz Turističke agencije Relax Tours.

Navode kako u siječnju rade francuske Alpe koje su jako popularne, a dobivaju i dosta upita za Austriju ili Njemačku.

– Za skijanje ove godine bilježimo blagi porast zanimanja za Alpe što je uzročno-posljedično situaciji koju imamo s veoma blagom zimom na našim prostorima. Ipak, očekujemo da će biti i mnogo veće zanimanje za naše planine poslije Nove godine, pogotovo kad padne snijeg – dodaju iz agencije.

Pritom naglašavaju kako su cijene i za skijanje i ostale aranžmane nešto više u odnosu na lani, no da je u ponudi dosta “solidnih aranžmana”.

Cijene za tjedan dana za četveročlanu obitelj

Kao primjer jedne od “solidnijih ponuda” naveli su aranžman od sedam dana za četveročlanu obitelj u francuskim Alpama po cijeni od 3.000 do 3.500 maraka s uključenim ski passom.

– Kada je u pitanju domaća ponuda radimo svakako i naše olimpijske ljepotice, ponajprije Jahorinu i Bjelašnicu, a tu je i zimska idila u Pino Nature hotelu na Trebeviću – kažu iz agencije.

Krstarenje top tema

U ponudi spomenute agencije je i krstarenje koje je, ocjenjuju, “top tema”.

Trenutno vlada veliko zanimanje za krstarenjima, a mi radimo i MSC i Costa krstarenja od proljeća. Polasci iz Splita su jako popularni, jer nam je to blizu, a i cijene su veoma pristupačne – napominju iz Turističke agencije Relax Tours.