Naslovna Lifestyle Hrana koja najbolje pomaže u liječenju prehlade

Hrana koja najbolje pomaže u liječenju prehlade

Prehlada se ne može potpuno izbjeći, ali se organizam može pripremiti na bolest jačanjem imuniteta. Kako biste pripremili imunološki sustav preporučuje se održavanje uravnotežene prehrane, tjelovježba, uzimanje vitamina i dovoljno sna.

U slučaju da se razbolite ili osjećate prve simptome važno je imati namirnice koje pomažu u jačanju imuniteta, piše Eatthis.

Voće i povrće
Voće i povrće koje sadrži antioksidanse kao što su kelj, kupus, grožđe, naranče, rajčice, paprika i zeleno povrće pomaže organizmu u borbi protiv slobodnih radikala koji mogu oštetiti stanice.

Nemasna govedina
Cink je mineral koji pomaže u održavanju snažnog imunološkog sustava, a govedina se smatra izvrsnim izvorom cinka, navode stručnjaci.

Ako ste vegetarijanac možete jesti mahunarke, orašaste plodove, sjemenke i mliječne proizvode jer također sadrže potrebnu količinu cinka.

Grčki jogurt
Grčki jogurt je prirodni izvor hranjivih tvari koje jačaju imunitet kao što su proteini, vitamini B12, selen i cink. Također sadrži žive bakterije koje pomažu u zaštiti probavnog trakta.