Naslovna Globus Hrvatska na nogama: Dojave o bombama u pravosudnim tijelima i šoping centrima

Hrvatska na nogama: Dojave o bombama u pravosudnim tijelima i šoping centrima

U kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima svih pravosudnih tijela u cijeloj Hrvatskoj navodno postavljene eksplozivne naprave. Zbog ovog je cijela Hrvatska na nogama.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objekata/zgrada pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu. Kao i Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru. Potom, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici. Saopćilo je ovo hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP RH).

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Sve s ciljem zaštite sigurnosti građana.

“Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje. I pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192”, poručuje MUP.
Dakle, anonimnim dojavama obuhvaćena su pravosudna tijela u cijeloj Hrvatskoj, navodi MUP RH. Ovo je uznemirilo građane i cijel Hrvatska na nogama.

Za sada je potvrđeno kako je riječ uglavnom o lažnim dojavama. No dio prostorija koje koriste pravosudna tijela još uvijek je pod policijskim izvidima.

Arena centar u Zagrebu na svojim stranicama navodi kako je zbog izvanrednih okolnosti. Danas u postupku evakuacija centra. Te kako trgovine Arena Centra ne rade. Mediji prenose kako su dojave stigle i u druge šoping centre.