Naslovna Lifestyle HUMORISTIČNI ZENIČANIN IZDAJE SVOJU KUĆU “U KOJOJ SE UKAZUJU DUHOVI”

HUMORISTIČNI ZENIČANIN IZDAJE SVOJU KUĆU “U KOJOJ SE UKAZUJU DUHOVI”

Ibrahim Kargić iz Zenice, poznatiji kao bh. šeret “Tata čaršija”, uveseljava ljude širom svijeta svojim šalama i doskočicama.

U svojoj kući Ibrahim ima sobu u kojoj niko nije spavao punih 50 godina jer se u njoj ukazuju duhovi. Međutim, kako Ibrahim kaže, sve je veći broj žena koje plaćaju da prenoće u toj prostoriji.
Od nekih je, dodaje, već uzeo avans i čeka hoće li se pojaviti da prenoće u sobi.
– Iz Slovenije se javila gospođa Bucka i tražila da noći u toj sobi. Poslao sam joj svoj devizni račun da uplati novce i kad god bude željela, može doći da prenoći. Čeka je pansion, VIP salon. Uplatila je 290 eura, a to govori papir kojeg imam od Western Uniona. Međutim, kasnije mi se javila i rekla da se plaši i da se predomislila. Rekao sam joj da je to njena stvar i da para nema, otišle, isparile – priča Kargić u razgovoru sa novinarom Srećkom Stipovićem.

Ibrahim dodaje i da mu se javila žena iz Amerike te da je čeka da dođe za Božić.
– Šesto dolara babi vamo, još ću joj naložiti i bubnjić da se osjeća kao u starom vaktu. Možda se pojavi i duh, ali to ne mogu garantovati – govori Ibrahim.

Kargić je dobio i nove zube od svojih obožavatelja.
– Momak je gledao klipove, Jasmin Jupić iz Ševarlija je, ali ima biznis u Kanadi. Poslao mi je novce da napravim zube. Rekao sam zubaru: “Napravi mi zube ko u Šemse Suljaković”. Kad budem probavao zube, ponijet ću stelje za tri marke i ako budem mogao žvakati, onda su dobri, ako ne budum mogao, što će mi, ja mogu tarhanu kusati i sa ovim koje imam. Jedva čekam da dobijem zube zbog ovih što mi obećavaju da ćemo ići kod Fehre na pečenje, u Mehorić na ribu. Sad će mi šećer otići na 50. Jedne pravim samo za izlaza – priča Ibrahim.

Kargić se bavi i prodajom kokošijih jaja. Otkriva kako su otišla u Austriju, Crnu Goru, Hrvatsku…
– Moja su jaja najbolja. Od 15. novembra do aprila hranim ih samo kukuruzom. Koke su od sedam sati puštene i hodaju po prirodi – govori Kargić.