Naslovna Top vijesti IN MEMORIAM:SAMIR LUKHODŽIĆ SAMSON

IN MEMORIAM:SAMIR LUKHODŽIĆ SAMSON

Grad Visoko, ostao je bez još jedne sportske legende. U subotu 12. novembra, neposredno nakon odigrane partije kuglanja, u 59. godini života, prerano nas je napustio i na bolji svijet otišao, Lukhodžić Samir-Samson.

S obzirom da potiče iz sportske porodice Lukhodžić, Samir je baš kao i njegov brat Salko, čitav svoj život posvetio kuglanju. Bio je dugogodišnji član i takmičar KK Bosna Visoko, a istovremeno, zbog stepena invalidnosti i član USR OSI Visoko. Nakon igračke karijere, ostao je u kuglanju kao delegat i sudija pri KS BiH. U sportu za osobe sa invaliditetom, osvojio je brojne medalje i priznanja nastupajući za reprezentaciju BiH kao i selekciju ZDK.

Posljednjih 108 čunjeva, Samir je oborio prošle subote, na 21. Kantonalnom prvenstvu održanom u Visokom, njegovom gradu, čije je ime proslavio širom BiH ali i regiona. Bio je omiljen u društvu i među sportistima, a posebno među svojim “Doktorima i Čarobnjacima”sa kojima je redovno komentarisao i davao prognoze rezultata utakmica. Autoru ovih redaka, je znao reči da mu donosi sreću kada ga vidi, tako je bilo i dan prije njegove smrti. No u subotu se više nismo mogli vidjeti, što ne znači da nećemo na nekom boljem i ljepšem mjestu, koje je on sasvim sigurno zaslužio. Neka ti je vječni rahmet, prijatelju.

Dženaza namaz i ukop rahmetli Samiru Lukhodžiću-Samsonu, obavljena je u ponedjeljak 14. novembra na Gradskom groblju u Visokom.

/Almin Alijagić/