Naslovnica Globus Izraelska vojska raznijela eksplozivom podrume nekoliko zgrada bolnice Al-Shifa u Gazi

Izraelska vojska raznijela eksplozivom podrume nekoliko zgrada bolnice Al-Shifa u Gazi

“Izraelska vojska vrši opsežne pretrage u zgradama u koje je upala”.

– Izraelska vojska drži desetine raseljenih i medicinsko osoblje u dvorištu bolnice i ispituje ih, a snajperisti su zauzeli položaje na krovovima nekoliko visokih zgrada

GAZA (AA) – Izraelska vojska raznijela je eksplozivom podrume nekoliko zgrada u bolničkom kompleksu Al-Shifa nakon što su ga u srijedu izraelske snage upale u kompleks, javlja Anadolu.

“Izraelska vojska je jedina strana koja puca u bolnici Al-Shifa i njenoj okolini”, rekao je izvor iz ove zdravstvene ustanove.

Prema njegovim riječima, izraelska vojska drži desetine raseljenih ljudi i medicinskog osoblja u dvorištu bolnice i ispituje ih.

Prema izvještajima, “izraelska vojska vrši opsežne pretrage u zgradama koje je upala”.

“Snajperisti izraelske vojske zauzeli su položaje na krovovima nekoliko visokih zgrada u bolnici”, rekao je isti izvor.

Prema vladinoj Kancelariji za medije u Gazi, unutar medicinskog kompleksa nalazi se oko 1.500 medicinskih radnika, 700 pacijenata, 39 prijevremeno rođenih beba i 7.000 raseljenih osoba.

Izraelski napad na Pojas Gaze ušao je u 40. dan, najmanje 11.320 Palestinaca je ubijeno, među kojima više od 7.800 žena i djece, dok je više od 29.200 povrijeđeno.

Od prošlog mjeseca hiljade zgrada, uključujući bolnice, džamije i crkve, oštećene su ili uništene u nemilosrdnim izraelskim vazdušnim i kopnenim napadima na opkoljenu enklavu.