Naslovna Top vijesti Konaković: U TK se desila velika izborna krađa, imamo jasne i neoborive...

Konaković: U TK se desila velika izborna krađa, imamo jasne i neoborive dokaze. Slijede tužbe!

Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda na svom je Facebook profilu optužio SDA za izbornu krađu u Tuzlanskom kantonu (TK). Konaković je ukazao da su vidljive brojne nepravilnosti u broju glasova koji su pojedini kandidati osvojili na nekim biračkim mjestima.

Konaković najavio prijave Tužilaštvu za izbornu krađu u TK
Lider NiP-a je najavio prijave Tužilaštvu onih koji su učestvovali u izbornim malverzacijama. Također je otkrio da su pronađene i neke nepravilnosti kod nekih članova NIP-a. Poručio je da će tražiti da se oni pregledaju prvi. Najavio je i isključenje tih članova iz stranke ukoliko se utvrde malverzacije, te da će za njih tražiti maksimalne kazne.

“Uputićemo dodatne prijavu za izbornu krađu u Tuzlanskom kantonu, sa jasnim i neoborivim dokazima.

Senad Alić – Šiljo imao je u Sapni 2076 od 2114 glasova koje je osvojila PDA, 98,2 %. Na većini biračkih mjesta imao je 100% glasova! Na istim biračkim mjestima 100% glasova imali su i neki kandidati sa lista ostalih stranaka. Što govori o dogovoru članova biračkih odbora da kradu zajedno i prekroje izbornu volju građana.

U Banovićima su krali suptilnije, nisu dopisivali 100 %, dopisivali su 80-90% glasova pojedincima, uglavnom su se imena kandidata kojim se dopisuje ponavljala”, napisao je Konaković.

“Najgore je u Živinicama”
“Najgore je, pogađate, u Živinicama! Desetine biračkih mjesta na kojim su formirane grupe za zajedničku krađu. Tačno se prepoznaju, Hodžini, Smajini, Šiljini, Azmirovi, Mešini…To su oni “kvalitetni” kadrovi sa velikim brojem glasova. Oni koji danas otimaju Vladu TK u svoje ruke. Na nekoliko mjesta u TK pojavljuju se i imena članova NiP-a, tražiću da se oni ispitaju i pregledaju prvi. Ako se utvrde malverzacije, isključićemo ih iz stranke i tražiti maksimalne kazne”, poručio je Konaković.
On je podsjetio članove biračkih odbora na kazne koje im prijete u slučaju izbornih malverzacija.

Šaljem poruku svim članovima biračkih odbora da su predviđene kazne zatvora do 5 godina za one koji su organizovali i učestvovali u izbornim prevarama!!!

“Prijavićemo Tužilaštvu i članove opštinskih izbornih komisija koje su kreirale ovakav koruptivan ambijent. Ispod je samo nekoliko slika sa biračkih mjesta iz Sapne i Živinica. Ko ima vremena nek’ posjeti stranicu izbori.ba, pogleda rezultate u za Skupštinu TK po biračkim mjestima i vidi na stotine dokaza o brutalnoj izbornoj krađi”, poručio je Konaković.
Konaković je poručio da neće odustati, te da će se obratiti i međunarodnim institucijama. Naglasio je da očekuje i djelovanje visokog predstavnika u BiH.
“Ovu borbu vodimo do kraja. Budućnost ove zemlje i naše djece u njoj nikad nećemo prepustiti u ruke lopova, političkih mešetara i tajkuna! Obratićemo se i svim relevantnim međunarodnim institucijama. Hitno djelovanje očekujemo od visokog predstavnika”, poručio je Konaković.