Naslovna Visoko Leotar slavio u derbiju, furiozna igra Maglaja, Krivaja nosi bodove iz Visokog

Leotar slavio u derbiju, furiozna igra Maglaja, Krivaja nosi bodove iz Visokog

Rukometni bh. klubovi ovaj vikend imali su evropske nastupe tako da je odigrano polovično osmo kolo gdje nije nedostajalo uzbuđenja i dobre rukometne predstave. Odigrana su četiri duela, gosti su ostvaril dvije pobjede, domaćini također dvije.

Derbi kola odigran je u Trebinju gdje je Leotar u odličnoj utakmici savladao Vogošću rezultatom 32:29 i nastavio sa sjajnim partijama ove sezone.

Maglaj je bio furiozan na domaćem terenu i razmontirao Gradačac rezultatom 39:28.

Gostujući trijumf je upisala i ove sezone vrlo dobra Hercegovina iz Nevesinja. U gostima su Nevesinjci savladali Kakanj sa 28:32, to je bio duel dva nova prmeijerligaša nakon kojeg se nastavila kriza tima iz Kaknja.

Krivaja je u Visokom bila bolja od Bosne sa 24:29 na krilima golmana Hadžihasića koji je imao 19 uspješnih intervencija. Interesantno da je u ovom duelu Krivaja u 39. minuti imala 11 golova prednosti, Bosna je uspjela spustiti na -3, ali snage za konačan preokret nije bilo.

Zbog evropskih obaveza odgođena su četiri duela osmog kola.

Tako će naknadno komšijski derbi odigrati Sloboda i Konjuh, zatim Gračanica – Sloga Doboj, Borac – Goražde te Iskra Bugojno – Izviđač.

Nakon nepotpunog osmog kola Izviđač i Leotar su na vrhu sa 13 bodova, s tim da Skauti imaju meč manje.

Na dnu tabele već sada dosta gužve Sloga, Borac, Sloboda imaju šest bodova, Goražde je na četiri boda, Bosna Visoko i Gradačac imaju tri boda, dok je Kakanj jedini tim bez bodova u novoj sezoni.