Naslovna BiH Meteorolozi upozoravaju: Za dan bi moglo pasti kiše kao za prosječan mjesec!

Meteorolozi upozoravaju: Za dan bi moglo pasti kiše kao za prosječan mjesec!

Na prostoru Bosne i Hercegovine narednih dana bit će nestabilno vrijeme i nadprosječno toplo za ovo doba godine, navode meteorolozi.

Najveće količine padavine očekuju se u utorak i srijedu, kada bi moglo da dođe i do izlijevanja pojedinih riječnih tokova.

Meteorolozi upozoravaju na velike padavine
U samo jednom danu moglo bi da padne i blizu prosječne mjesečne sume za ovaj mjesec, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Uz velike padavine izvjestan je jak na momente i olujni jugo. Na visokim planinama padat će snijeg. Snijeg je sredinom sedmice moguć i u nižim krajevima u zapadnim područjima Bosne.

Aktivnosti na otvorenom preporučujemo da u odgodite do petka, kada se prognozira postepena stabilizacija vremenskih prilika.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 3°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C. Najviše dnevne temperature između 6°C i 12°C, na jugu zemlje do 14 stepeni.

Temperature će biti u padu
Temperature će prema kraju sedmice biti u padu, tako da je u dane vikenda u Bosni izvjestan mraz, glasi vremenska prognoza.

U zadnjoj sedmici januara prema trenutnim raspoloživim podacima preovladavat će stabilno vrijeme sa promjenjivom naoblakom. Više Sunca očekuje se u Hercegovini.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -6°C i 0°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -2°C i 4°C u Bosni do 7°C u Hercegovini.