Naslovna BiH Mijatović: Bunt građana će biti, ako bude blokade

Mijatović: Bunt građana će biti, ako bude blokade

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH oglasio se na Facebooku.
Svidjelo se to nekom ili ne, ali demokratija je jednostavna, ko ima većinu predstavlja građane i formira vlast.

Kažu da sanjam, ali sam siguran da će jedan dan ovo biti normalna zemlja bez etnonacionalnih blokada i iživljavanja etničkih poglavica nad većinom građanima.

Ne znam zašto većina u SDP BiH šuti na ovaj medijski haos koji traje danima i koji stvara lažnu atmosferu izdaje (čast par izuzetaka).

Drugarice i drugovi čemu tišina, hoćemo pustiti da Nikšić sve sam uradi, pa onda samo da se uvalimo u fotelje. Ili je dovoljno ovo sve za one koji su se već uvalili u fotelje pa sad glume državnike i ne interesuje ih SDP.

Sve ovo što danima slušamo i gledamo je politički otpor onih koji ne žele da izgube vlast i da se razumijemo potpuno je legitiman, da budem iskren tako se to radi, pitanje je što mi to dozvoljavamo.

I da se razumijemo ukoliko imamo većinu sa koalicionim partnerima u oba doma Parlamenta FBiH, a jasno je da imamo i ukoliko bilo ko odbije prijedlog za mandatara većine slijedi bunt građana i to nikad veći i to na adresama OHR-a i onih koji budu blokirali volju većine.

Drugarice i drugovi hajmo buđenje, nasuprot nas je duboka država ogrezla u kriminalu i korupciji, neće vlast sama u krilo pasti – poručio je Mijatović.