Naslovnica BiH MLADEN IVANIĆ RAZBJESNIO DODIKOVOG SAVJETNIKA: “Zbog učešća Schmidta, niko od predstavnika iz...

MLADEN IVANIĆ RAZBJESNIO DODIKOVOG SAVJETNIKA: “Zbog učešća Schmidta, niko od predstavnika iz Republike Srpske…”

Tema “Rouz–Rot” seminara je “BiH i zapadni Balkan u nestabilnom međunarodnom bezbjednosnom okruženju”, a organizator je Parlamentarna skupština NATO-a.

Radovan Kovačević, savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, rekao je da niko od predstavnika Republike Srpske neće učestvovati u radu “Rouz-Rot” seminara, koji počinje danas u Sarajevu, zbog toga što su organizatori, Parlamentarna skupština NATO-a, predvidjeli da učestvuje i Christian Schmidt.

-Christian Schmidt nije visoki predstavnik u BiH, nije izabran u skladu sa Aneksom 10 i ne može u BiH da predstavlja apsolutno ništa, niti je na bilo koji način pozvan, ovlašten, niti stručan da daje biklo kakvo svoje mišljenje o Dejtonskom sporazumu, izjavio je Kovačević.

On je kazao da je “Programom reformi”, koji je BiH usvojila, predviđena saradnja sa NATO savezom, ali ne integracije i ova vrsta parlamentarne saradnje ne bi bila sporna da su organizatori bili dovoljno profesionalni.

-Ali, ono što nas najviše brine i što nas je najviše razočaralo jeste da seminaru, nažalost, ipak, prisustvuje Mladen Ivanić, i pored toga što su svi predstavnici Republike Srpske jedinstveno odlučili da ne učestvuju zbog navedenih razloga i prisustva nelegalnog i nelegitimnog Schmidta. To nam još jednom govori na koji način predstavnici opozicije iz Srpske gledaju na jedinstvo Republike Srpske, ali i na one koji su bez ikakvog legitimiteta došli u BiH samo sa jednim ciljem – da razvlaste Republiku Srpsku i da učine sve da ona nestane, kazao je Kovačević za Srnu.

On je naveo da je programom bilo predviđeno da na seminaru učestvuju i brojni predstavnici Republike Srpske, od člana Predsjedništva, ministara, ali niko od predstavnika RS-a neće se odazvati ovom pozivu.

Tema “Rouz–Rot” seminara je “BiH i zapadni Balkan u nestabilnom međunarodnom bezbjednosnom okruženju”, a organizator je Parlamentarna skupština NATO-a.