Naslovna Top vijesti Mostarski UABNOR: Sedam mjeseci od ‘terorističkog čina’ u Mostaru. Još niko nije...

Mostarski UABNOR: Sedam mjeseci od ‘terorističkog čina’ u Mostaru. Još niko nije odgovarao

Danas se navršilo sedam mjeseci od ‘terorističkog čina’ izvršenog 14. juna prošle godine na Nacionalnom spomeniku BiH – Partizanskom spomen groblju u Mostaru, a počinitelji još nisu otkriveni niti javnost ima bilo kakvu ozbiljnu informaciju o ovom događaju osim da je istraga u toku, ističu iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) Mostar.

“Istraga traje trideset godina i nikada ntko nije sankcioniran. Ponovo postavljamo pitanje: Kako da onda građani u tako ‘efikasne’ organe sigurnosti imaju povjerenje? Teško, gotovo nikako. Jasno je već odavno da niko ne želi riješiti ove terorističke, rušilačke pohode koji traju trideset godina”, saopćeno je iz navedenog udruženja.

Dodaju kako su odgovori koje dobivaju na upite nedovoljni, neozbiljni i neprofesionalni.

“Ovakvo ponašanje može se razumjeti samo kao opstrukcija, a u ovakvim slučajevima opstrukcija je učestvovanje. Nakon sedam mjeseci valja ponoviti: Gospodo, po onome što radite trideset godina, jasno nam je koju stranu ste odabrali. Očigledno je da je to strana za koju je historija rekla puno toga i odbacila je. Radite ili odlazite s funkcija na kojima nedjelovanjem štitite neofašizam”, stoji u priopćenju.