Naslovna Top vijesti Nesreće u Novom Sarajevu i Ilijašu: Povrijeđeni pješakinja, putnica i dva vozača

Nesreće u Novom Sarajevu i Ilijašu: Povrijeđeni pješakinja, putnica i dva vozača

U dvije saobraćajne nesreće koje su se u četvrtak dogodila u Sarajevu povrijeđene su dvije osobe.

U ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo, jučer u 10.50 sati došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje Z. M. (85), nastanjena u Sarajevu. Staricu je udarilo teretno vozilo Iveco, kojim je upravljao E. K. (28), nastanjen u Vogošći.
Pješakinja je zadobila teške povrede, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezena Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na posmatranju.
Istog dana u 18 sati u naselju Ljubnići, sarajevska općina Ilijaš, došlo je do sudara Renault Megane, kojim je upravljao I. G. (37), nastanjen u Ilijašu, i Opel Astre, za čijim upravljačem je bio F. B. (23), nastanjen u Ilijašu.
U nesreći teške povrede je zadobila je putnica iz Renault Meganea M. G. (63), nastanjena u Ilijašu, dok su lakše povrijeđeni vozači I. G. i F. B.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u, nakon čega su upućeni na kućno liječenje.

Uviđaje su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

“Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju nesreća,” saopćeno je iz MUP-a KS.