Naslovnica Top vijesti Nikšić odgovorio na pitanje da li je sa Izetbegovićem dogovorio da neće...

Nikšić odgovorio na pitanje da li je sa Izetbegovićem dogovorio da neće smijeniti Sebiju sa čela KCUS-a…

Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku na FACE televiziji i, izmešu ostaloga, govorio i posljedicama smjene vlasti u Federaciji.

– Pojedini ljudi su mislili da se nikad neće promijeniti vlast i da neće biti procesuirani za ono što su uradili! Ja sam imao mandat i prije… nisam nizašta odgovarao! – kaže Nikšić

A govorio je i o slučaju Univerzitetskog kliničkog centra (KCUS) u Sarajevu, odnosno smjeni menadžmenta ove institucije na čelu sa generalnom direktoricom Sebijom Izetbegović.

Na komentar Senada Hadžifejzovića da postoji priča da je Nikšić, inače predsjednik SDP-a, dogovorio sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem da Izetbegovićeva supruga ostane na čelu KCUS-a do januara, kada joj po zakonu i istječe mandat, Nikšić tvrdi:

– Nema nikakvog dogovora sa Bakirom. Uostalom, na kraju, ja sam bio predlagač te tačke na sjednici Vlade!

A na pitanje zašto se toliko razvukao proces smjene generalne direktorice KCUS-a, Nikšić odgovara:

– Moramo uvažiti neke stvari, trebamo biti ti koji će praviti sistem u ovoj zemlji, gdje će se poštivati zakon i zakonitost. Ja ne želim biti čovjek koji će silom bilo šta raditi. Imamo procedure, neke jesu komplikovane, ali moramo to riješiti.