Naslovna Top vijesti Noćas u bolnici preminuo čuveni televizijski voditelj Saša Zalepugin, legenda koju pamte...

Noćas u bolnici preminuo čuveni televizijski voditelj Saša Zalepugin, legenda koju pamte generacije

Legendarni televizijski voditelj Saša Zalepugin (91) preminuo noćas u bolnici od posljedica moždanog udara koji je doživio u nedjelju 16. oktobra u svom zagrebačkom domu, a tužnu vijest potvrdila je supruga Tihana Harapin Zalepugin koja je uz Sašu bila do posljednjeg trenutka, javio je Večernji list.

Upravo je ona bila uz njega kada je doživio moždani udar te je odmah pozvala Hitnu pomoć, a Saša je prevezen u KBC Rebro gdje su ga liječnici stavili u induciranu komu, no nažalost nisu ga uspjeli spasiti.

Ništa, odala je njegova supruga Tihana, tog jutra nije ukazivalo na to da sa zdravljem njezinog supruga nešto nije kako treba. Sve dok se odjednom nije srušio.

Saša Zalepugin je bio jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja u bivšoj državi, uz čiji lik i glas su se provodila nezaboravna nedjeljna popodneva. U penziji je pak otkrio svoju izumiteljsku stranu, no televizija je ipak bila i ostala njegova prva ljubav.

Veliki voditelj koji je obilježio generacije rođen je 18. srpnja 1931. godine u Sarajevu. Završio je gimnaziju u Pazinu 1950, a zatim upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija je pisao za Studentski list¨ Zagrebački tjednik ¨,¨ Vjesnika u srijedu ¨ itd. Bio je glumac amater i predsjednik Studentskog kazališta tada popularnog ¨ SEK-a¨.

Rad na RTV Zagreb (Radio-televizije Zagreb) započeo je u 1966. Najprije kao urednik emisije¨ Kulturna panorama ¨ a 1968, kao urednik Kulturnog program TV Zagreba. Bio je urednik i Zabavnog program TV ZAGREB od 1971 do 1973, kada je započelo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom “ Nedjeljom popodne (sport, moda, film, glazba, kazalište, kulturna baština,zanimljivosti iz Hrvatske i inozemstva), u trajanju od 4 sata.

Bio je čovjek iz medija kojemu su ljudi vjerovali…