Naslovna Globus Novi detalji avionske nesreće u Srbiji, oglasio se i sin pilota

Novi detalji avionske nesreće u Srbiji, oglasio se i sin pilota

Ultralaki avion Esqual VM-1C srušio se danas oko 12.10 sati nakon polijetanja sa aerodroma „13. maj“ kod autoputa Novi Sad-Beograd, u visini nadvožnjaka Batajnica u njivi, potvrđeno je za Nova.rs. Avionom je upravljao pilot Aleksandar Arsić. Objavljeni su novi detalji o nesreći, a oglasio se i Arsićev sin.

„Da, došlo je do pada aviona. Saznao sam i ja maloprije, ne znam šta se tačno desilo. U šoku sam“, rekao je za „Blic“ sin pilota Aleksandra Arsića koji je stradao danas kada se letjelica srušila u blizini autoputa Beograd – Novi Sad. Arsić je i vlasnik aviona koji se danas srušio u Batajnici.

Prema navodima medija, u avionu je bio samo pilot Aleksandar Arsić koji je poletio sa aerodroma „13. maj“ u Zemun Polju, kada se ubrzo avion srušio u njivu.

„Poletio je i nakon 4-5 minuta je imao neki otkaz. Nije mogao da upravlja letjelicom i srušio se u obližnje kukuruze i zapalio“, navodi sagovornik.

Odmah nakon nesreće, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije poslala je dežurni helikopter u pretragu i letjelica je locirana za manje od 10 minuta.

Scene su bile dramatične, gusti dim je kuljao iz kukuruzišta, a policajci su krenuli pješaka kako bi se što prije probili do lica mjesta, jer je u pitanju nepristupačni teren.

Avion koji se srušio je ultra-laki avion Esqual VM-1C registracije YU-A299.

Ultralaki avion „Esqual VM-1“ prvi put je predstavljen u julu ove godine. Proizvodi ga fabrika u Švedskoj čiji je vlasnik nastradali Aleksandar Arsića. Prototip je ove godine nekoliko puta posjetio Srbiju, gdje je pilote sa njegovim karakteristikama upoznao njegov vlasnik i proizvođač Aleksandar Arsića. koji je nažalost danas u njemu nastradao.

Istragu vodi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.