Naslovna BiH Novi protest opozicije u Banjaluci

Novi protest opozicije u Banjaluci

Opozicione stranke u bh. entitetu Republika Srpska večeras su ponovo organizovale proteste i protestnu šetnju u Banjaluci zbog sumnje u ispravnost procesa brojanja glasova za predsjednika RS-a na opštim izborima održanim prije sedam dana. U Parku "Mladen Stjanović" okupilo se više hiljada građana koji su uzvikivali ime Jelene Trivić, kandidatkinje opozicije za predsjednika RS-a. Nakon okupljanja, krenuli su u protestnu šetnju do Trga Krajine. ( Gorana Jakovljevic - Anadolu Agency )

Opozicija u Republici Srpskoj najavila je za danas protest ispred zgrade RTRS-a u Banjaluci zbog, kako su naveli, nezadovoljstva radom ove medijske kuće, kao i najnovijim odlukama Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić rekla je da opozicija neće priznati “otetu pobjedu”.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović podsjetio je da je podnesena žalba Apelacionom vijeću Suda BiH na odluku CIK-a čiji se dio odnosi na izvršeno kontrolno brojanje, kao i na zahtjev za ponavljanje izbora za predsjednika Republike Srpske.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović istakao je da će opozicija vršiti konstantan pritisak kako bi se “raspetljala sva dešavanja u vezi sa nepravilnostima oko izbora”.

Milan Savanović iz Pokreta “Za pravdu i red” rekao je da je današnji skup, sa početkom u 18.00 časova, prijavljen i odobren.

Podsjetimo, opozicione političke stranke u Republici Srpskoj su već dva puta održale proteste u Banjaluci, nakon Opštih izbora u BiH, održanih 2. oktobra. Opozicija je protestovala zbog, kako su naveli, izbornih krađa.