Naslovna Top vijesti Raskrinkani kradljivci goriva kod Bosanske Gradiške: Za šest mjeseci odnijeli 5.000 litara...

Raskrinkani kradljivci goriva kod Bosanske Gradiške: Za šest mjeseci odnijeli 5.000 litara goriva

Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška stali su ukraj kradljivcima goriva.

Kako je saopćeno iz PU Bosanska Gradiška, radi se o D. Ć., D. S. i O. G., svi iz Bosanske Gradiške, te D. G. iz Banja Luke. Oni se sumnjiče da su u ponedjeljak u mjestu Donja Dolina i Greda ukrali gorivo iz radne mašine.

Posao policiji je olakšao D. Ć. koji je zatečen za volanom Fiata u blizini radilišta u Donjoj Dolini. Pregledom vozila u prtljažniku je pronađeno više kanistera u kojima se nalazilo gorivo.
Policajci su ubrzo identifikovali i ostale kradljivce – D. S., O. G. i D. G., koji su učestvovali u spomenutoj krađi te su svima stavljene lisice na ruke.

Ova grupa pljačkaša sumnjiči se da je u periodu od maja do momenta hapšenja ukrala 5.000 litara goriva iz radnih mašina, koje su međusobno dijelili i prodavali trećim osobama, čime su firmama pričinili materijalnu štetu od oko 16.000 KM.

U saopćenju PU Bosanska Gradiška dodaje se da su kod porodične kuće D. G. pronašli oko 648 litara goriva koje je vraćeno oštećenom preduzeću.

“O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv D.Ć., D. S., O. G. i D.G. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, zaključuje se u saopćenju PU Bosanska Gradiška.