Naslovnica BiH REAGOVAO NA IZJAVE LIDERA SDA Hadžikadić: Gospodine Izetbegović, u ovoj priči jedino...

REAGOVAO NA IZJAVE LIDERA SDA Hadžikadić: Gospodine Izetbegović, u ovoj priči jedino ste vi nedorasli i neozbiljni! Zašto ste prokockali moralni autoritet stvoren krvlju i…

Bakir Izetbegović je, gostujući u jučerašnjem izdanju Dnevnika FTV-a, okarakterisao Čovićev i Milanovićev pokušaj stvaranja trećeg entiteta neozbiljnim- navodi se u saopćenju Platforme za progres.

Gospodine Izetbegović, kada se dvije trećine države putem svojih političkih predstavnika intenzivno angažuju na razgradnji Bosne i Hercegovine i kada u tome sve glasniju podršku pruža zvanični Zagreb i njegovi briselski jataci, kada im prešutnu i kukavičku podršku pruža zvanični Beograd, dok Moskva i njezin ambasador, koji još uvijek boravi u BiH, sve glasnije prijete našem suverenitetu, onda to nije „neozbiljno“, kako Vi to ležernim tonom rekoste.

Ne mogu se oteti dojmu da ste u cijeloj ovoj priči jedino Vi neozbiljni gospodine Izetbegoviću, dok su oni sve – samo ne neozbiljni.

Pred nama je, kako smo saznali od gospodina Izetbegovića, nova diplomatska ofanziva evropskih zvaničnika na bosanskohercegovačke političke predstavnike, što će značiti posljednji pokušaj izmjene izbornih pravila u BiH.

To je zbog toga jer „gospodin Plenković ima dobre konekcije u Briselu“, nadalje kaže Izetbegović.

Šta u cijeloj ovoj „neozbiljnoj” priči radi naša „ozbiljna“ diplomatija? Gdje su naše konekcije i prijatelji u svijetu i zašto ih nemate?

Zašto ste prokockali moralni autoritet stvoren krvlju i žrtvom našeg naroda?

Gospodine Izetbegoviću, dio ste politike koja je vječiti partner politici razgradnje i destrukcije.

Vaša politika je dospjela na svjetsku pozornicu i ona sada ima mnogo ozbiljnije konture.

Situacija je itekako ozbiljna, a Vi nedorasli i neozbiljni – završava saopćenje Platforme za progres.