Naslovnica Sport Reprezentacija BiH pobijedila Kosovo i zadržala nade za prolaz na Europsko prvenstvo...

Reprezentacija BiH pobijedila Kosovo i zadržala nade za prolaz na Europsko prvenstvo u rukometu

Rukometna reprezentacija BiH je pobijedila reprezentaciju Kosova rezultatom i tako održala nade za prolaz na Europsko prvenstvo u rukometu koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj.

Nakon poraza od Slovenije i Crne Gore, naša reprezentacija je ipak pobijedila najslabiju reprezentaciju u grupi.
Ovo nam, ako pobjedimo istu ovu reprezentaciju u Mejdanu u nedelju, daje kakve takve nade da ćemo proći dalje iz ove grupe.
U prvom poluvremenu smo igrali fantastično. Izdvajali su se Mirko Herceg i Marko Panić s po tri gola, dok je naš golman Admir Ahmetašević izvodio bravure na golu.

Rezultat je bio 14:10, a na trenutke smo imali i po sedam golova prednosti.
Drugo poluvrijeme donosi nevjerovatan pad koncentracije. Kosovo je otvorilo drugo poluvrijeme serijom 7:2, a naša odbrana je počela da igra na puno lošijem nivou, te da dopušta ekipi Kosova neke lagane poene.

U jednom trenutku, Kosovo je čak i povelo, rezultatom 17:16. Naša reprezentacija onda odgovara sa 7:0 serijom, te se vraćamo na četiri do pet golova razlike.

Ipak, s našim reprezentacijama nikada ne može lagano. Napad je opet imao problema, te se reprezentacija Kosova uspjela vratiti na tri gola razlike, s pet minuta do kraja utakmice.

Na tri i pol minute do kraja utakmice, Kosovo čak stiže i na minus dva. Naša reprezentacija je očigledno imala velikih problema u organizaciji napada.

Ipak, golom Mladena Boškovića, naša reprezentacija ide na plus tri na minut i pol do kraja. Tako i završavamo utakmicu, a finalni rezultat bio je 25:22.

Izdvaja se Bošković s pet golova, četiri gola je imao Panić, dok su tri dodali Senjamin Burić i Herceg. Za Kosovo su se izdvojila braća Tahirukaj, Drenit s pet golova, te Drilon s četiri.

Golman Ahmetašević je imao deset odbrana, dok je Haris Berisha imao pet odbrana s druge strane.
Sada nam slijedi utakmica s istim protivnikom u nedelju u 17 sati, isto tako u direktnom prijenosu na BHRT.