Naslovna Top vijesti RK Bosna Visoko Ekoenergija: Pomoć Vlade ZDK-a za četiri kluba

RK Bosna Visoko Ekoenergija: Pomoć Vlade ZDK-a za četiri kluba

U zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak predstavnika četiri kluba koja igraju mušku Premijer ligu Bosne i Hercegovine sa premijerom Vlade Mirnesom Bašićem. Na sastanku su se predstavnici klubova zahvalili Vladi Zeničko-dobojskog kantona i premijeru Bašiću na uplati 25.000 KM za sve klubove koji igraju Premijer ligu BiH.

Ovo je prvi put u historiji Zeničko-dobojskog kantona da su klubovi koji igraju najviši rang takmičenja u BiH dobili poseban finansijski grant kao premijerligaši. Također na sastanku se govorilo o finansiranju, raspodjeli sredstava iz budžeta kantona za narednu godinu, bogatoj rukometnoj tradiciji četiri grada iz kojih dolaze naši klubovi.

Predstavnici klubova su istakli i činjenicu da su utakmice u Maglaju, Zavidovićima, Kaknju i Visokom najbolje sportske manifestacije u Zeničko-dobojskom kantonu, koje svakog vikenda okupljaju veliki broj navijača.

Posebna pažnja na sastanku je bila na činjenici da klubovi iz Zeničko-dobojskog kantona finansijski ne mogu da prate klubove iz drugih kantona, jer njihovi kantoni dugi niz godina izdvajaju velika finansijska sredstva za klubove koji igraju najviši rang takmičenja – Premijer ligu BiH.

Iznos od 25.000 KM koji smo dobili prvi put ove godine u poređenju sa premijerligašima iz drugih kantona je znatno manji, te se nadamo da će se taj iznos povećati za iduću godinu. Time će naši klubovi bilježiti još bolje rezultate, te Zeničko-dobojski kanton predstavljati u najboljem svjetlu.

Predstavnici klubova su se na kraju još jednom zahvalili premijeru Bašiću na prijemu, kao i svim ministrima Vlade Zeničko-dobojskog kantona.