Naslovnica Globus RTL razgovarao sa prijateljima Mirnese S.: Gdje se krije pljačkašica iz BiH?

RTL razgovarao sa prijateljima Mirnese S.: Gdje se krije pljačkašica iz BiH?

Usred bijela dana, Mirnesa S. ukrala je milion eura usred Štutgarta. Policija je traži već mjesecima, a neposredno prije Božića je čak i javno tražena – ali do danas od 42-godišnjakinje nema ni traga. Zašto je Mirnesa S. iz dana u dan postajala lopov? A gdje je ona danas? RTL se raspitivao u krugu svojih poznanika.
Dok nije pobjegla, Mirnesa S. je živjela u jednosobnom stanu u četvrti Bad Cannstatt u Stuttgartu. Plavuša je ponekad radila više poslova istovremeno.
Njeni prijatelji reporterki RTL-a Romy Schiemann kazali su da je navodna kradljivica miliona voljela luksuz – ali da ga nije mogla sebi priuštiti. Za brendirane proizvode poput Rolexa, koje je voljela da pokazuje na fotografijama na internetu, kažu da su bili krivotvoreni.

“Svi prijatelji su bili šokirani kada su saznali za krađu” kazali su RTL-u Mirnesini poznanici.

Čovjek koji je vrlo dobro poznavao Mirnesu S. je Ismail Gürsoy koji je sedam godina tetovirao u studiju za tetoviranje Art 4 Soul Ink u Stuttgartu. „Ako je neko spreman da to uradi, onda je to Miki. Jer ona je luda.” kazao je.

“Već sam mogao zamisliti da bi je u poslu gdje ima posla s novcem svrbili prsti”, smatra 43-godišnjak. “Sviđalo joj se sve što ima veze s luksuzom. Mislim da je htjela sebi priuštiti da više ne mora raditi. I mislim da to sada ima.” kazao je.

Bivša kolega koji je radio sa Mirnesom: “Mislim da je imala pomoć.”

Ivan Angelov, bivši radni kolega Mirnese S. kazao je: „Bio sam šokiran. Ali u isto vrijeme nisam bio toliko iznenađen, rekla mi je da jednostavno ne želi više da radi, želi da se odmara i uživa.”

Gdje je danas Mirnesa S.? Za sada nema traga koji vodi do nje. Mnogi njeni prijatelji vjeruju da je možda pobjegla u Bosnu i Hercegovinu, piše RTL.

Policija je do sada primila oko 150 dojava, rekla je glasnogovornica policije Ilona Bonn na zahtjev RTL-a. Policija također vjeruje da je Mirnesa S. sada na Balkanu.