Naslovnica Sport Savo Milošević novi izbornik naše reprezentacije

Savo Milošević novi izbornik naše reprezentacije

Srpski nogometni stručnjak Savo Milošević će postati novi izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavili su danas mediji u BiH i Srbiji.

Nakon što su čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine smijenili Faruka Hadžibegića i Mehu Kodru, u ovom kvalifikacijskom ciklusu BiH će dobiti još jednog izbornika.

Da bi Milošević i službeno postao novi izbornik naše reprezentacije treba osigurati potporu Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Čelnici krovne kuće bh. nogometa će o Miloševićevom će angažmanu glasati na sjednici u petak.

Kao igrač, Milošević je nastupao za Partizan, Aston Vilu, Zaragozu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu i Rubin Kazan, dok mu je trenerska karijera poprilično blijeda.

Prvi trenerski angažman je imao sa 46 godina u Partizanu 2019. godine kojeg je vodio oko godinu i pol dana nakon čega je podnio ostavku. U 67 utakmica je upisao 43 pobjede, 8 neriješenih i 16 poraza, te je osvojio jedan Kup Srbije.

Drugi i posljednji angažman prije sjedanja na klupu Zmajeva Milošević je imao u ljubljanskoj Olimpiji koju je tijekom 2020. godine vodio samo četiri mjeseca i nakon 12. kola je dobio otkaz.

Milošević će na klupi BiH prvi put biti predstavljen već 13. listopadda kada zmajevi gostuju u Lihtenštajnu u Vaduzu u sedmom kolu kvalifikacija za Euro.

Pred Miloševićem će u ova četiri susreta biti ozbiljan zadatak. BiH se, naime, na Euro može kvalificirati tek u baražu pa će pred njim biti zahtjevan posao priprema za isti, ako u međuvremenu i sam ne dobije otkaz kao njegovi prethodnici Hadžibegić i Kodro.