Naslovna Top vijesti Sindikat policije digao glas: Hitan obračun s kriminalom “visokog ranga” u MUP-u...

Sindikat policije digao glas: Hitan obračun s kriminalom “visokog ranga” u MUP-u KS

Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo očekuje hitno reagiranje istražnih organa u evidentnim nezakonitostima u radu čelnih osoba Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a (MUP KS).

Referirajući se na hapšenje policajaca u okviru akcije Sparta, Sindikat od istražnih i pravosudnih organa očekuje da se obračunaju i s kriminalom “visokog ranga” u Upravi policije MUP-a KS.

Traže da se obračunaju na isti način kao i što to čine sa policijskim službenicima sa početnim policijskim činovima i službenicima najnižeg ranga.
“Prvenstveno mislimo na tendersku nabavku pancira koji su neupotrebljivi. Niko od čelnih ljudi UP MUP-a Kantona Sarajevo nije odgovarao za oštećenje budžeta za 800.000 KM”, istakli su iz Sindikata.

Tvrde da Sindikat apsolutno podržava nultu stopu tolerancije na nezakonit rad policijskih službenika. Kažu da nezakonit rad urušava dignitet policijske službe i sigurnosnog sistema.

Također, podržavaju istražne i pravosudne organe u njihovom radu. Od njih očekuju zakonito i nepristrano postupanje, saopćeno je iz Sindikata.