Naslovna Top vijesti SK Visoko: KUP BiH 2022. godine u gađanju vazdušnim oružjem 10 m

SK Visoko: KUP BiH 2022. godine u gađanju vazdušnim oružjem 10 m

IZVJEŠTAJ SA TAKMIČENJA

KUP BOSNE I HERCEGOVINE 2022.

Puška i pištolj – seniorske kategorije

Takmičenje KUP BiH 2022.godine u gađanju vazdušnim oružjem 10 m (puška i pištolj) u kategorijama seniora i seniorki u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji održano je dana 20.11.2022. godine u streljani sportske dvorane “Goran Čengić” na Grbavici u Sarajevu.

Nastupilo je 103 takmičara iz 15 streljačkih klubova Bosne I Hercegovine, i to 66 takmičara u discipline vazdušna puška i 37 takmičara u discipline vazdušni pištolj.

Streljački klub Visoko nastupio je u disciplinama vazdušna puška i vazdušni pištolj i postigao odličan plasman. Ekipa seniora vazdušna puška osvojila je drugo mjesto, i ekipa seniori vazdušni pištolj osvojili su drugo mjesto.

Ekipa vazdušna puška: Mimić Abdullah, Ćato Bekir i Ahmić Emin. Ćato Bekir je osvojio 7. a Mimić Abdullah 9.mjesto i Ahmić Emin 13. pojedinačno.

Ekipa vazdušni pištolj: Mešanović Belmin, Bulut Ramo i Avdović Emin. Mešanović Belmin je bio drugi u pojedinačnom plasmanu, Avdović Emin 8. a Bulut Ramo 12.

Pojedinačan nastup imale su Arnautović Almedina – puška i osvojila 9.mjesto, a Hunček-Pita Aida u discipline pištolj osvojila je 6.mjesto.

Na ovom takmičenju bili smo drugi najuspješniji klub, odmah iza SK “Sarajevo”.

Streljački klub Visoko