Naslovnica Sport Srbijanski mediji likuju: “Hrvati idu kući u suzama”

Srbijanski mediji likuju: “Hrvati idu kući u suzama”

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 13, 2022 Argentina's Lionel Messi in action with Croatia's Marcelo Brozovic REUTERS/Hannah Mckay TPX IMAGES OF THE DAY

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela u drugo uzastopno finale Svjetskog prvenstva. Nogometaši Argentine svladali su Vatrene rezultatom 3:0 na Luisal stadionu i sada čekaju boljeg iz dvoboja Francuske i Maroka.
S velikim se zanimanjem pratila utakmica hrvatske reprezentacije u susjedstvu. Srbijanski Kurir neugodan poraz Vatrenih popratio je sljedećim naslovom:

“Messi s druge planete odveo Argentinu u finale: Leo i Gaučosi razbili Hrvatsku i osigurali duel za toliko željeno zlato”.

Kurir je sipao komplimente na račun argentinskih nogometaša, a posebno su pohvalili Lionela Messija:

“Magija čudesnog Messija! Bacio na koljena Hrvate, kao Maradona nekad Engleze”.

Nova.rs na sličan je način ispratila poraz Vatrenih, koji sada čekaju protivnika u borbi za treće mjesto:

“Messi magijom odveo Argentinu u finale: Hrvati se obrukali u defanzivi, poludjeli zbog suca”.

Također, pohvalili su Messija, a posebno su izdvojili akciju za treći pogodak Gaučosa u kojoj je nogometaš PSG-a prevario Joška Gvardiola:

“Pogledajte magiju Messija: Ispremiješao obranu Hrvatske, osramotio najboljeg braniča Svjetskog prvenstva”.

Telegraf je, također, bio pun lijepih riječi za Messija, a izdvojili su akciju za treći pogodak u kojoj je prevario Gvardiola:

“Pogledajte magiju Messija: Hrvati ga prozvali najboljim mladim braničem svijeta, a onda mu je Leo prodao foru”

“Hrvatska ide kuće, a Messi po ono što mu pripada! Leo iskoristio magiju u Katru, Argentina u finalu Svjetskog prvenstva”, piše Mondo.rs, a dodali su i da je Messi spustio cijenu najskupljem Hrvatu, odnosno Gvardiolu.

B92 piše da su Argentinci “srušili snove Hrvatskoj”, a Blic piše “Hrvati, adios – Argentina ide po terceru: Messi i Alvarez razbili san Vatrenih i otišli u finale Svjetskog prvenstva”.