Naslovna Top vijesti U ČETVRTAK PROTESTI ISPRED KB ZENICA

U ČETVRTAK PROTESTI ISPRED KB ZENICA

Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica obavijestio je da Odlukom Vlade Zeničko-dobojskog kantona za isplatu jednokratne pomoći svim radnicima koji se finansiraju iz budžeta ZDK, nisu obuhvaćeni radnici zaposleni u zdravstvu.

– Od ranije je poznato da je Sindikat zdravstva KBZ u nekoliko navrata organizirao protestna okupljanja zbog nezadovoljstva povodom neisplaćivanja pomenute pomoći. Međutim do ovog trenutka, osim verbalne podrške, niko od nadležnih se nije oglasio u smislu riješenja ovog problema, saopćeno je iz Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica.
Pozivaju vlast da učine sve što je u njihovoj moći da i radnici zaposleni u zdravstvu dobiju ono što im pripada i što su sigurno, kako kažu, najviše zaslužili, a to je isplata jednokratne pomoći u punom iznosu. Direktor KBZ do sada nije pokazao ni želju ni volju da se isplata realizira, a on pripada starom sazivu vladajuće većine, te ovim putem pozivamo novoformiranu većinu da izvrši isplatu jednokratne pomoći radnicima u zdravstvu do 31.12.2022., dodali su.
Zdravstveni radnici najavili su da će protesti biti održani u četvrtak.

Između ostalog, uputili su i kritike odlazećem premijeru i ostalim sindikatima u zdravstvu što im nisu izrazili podršku u cilju rješavanja tj. realizacije njihovih zahtjeva.