Naslovna Top vijesti Uhapšen Šmrkov advokat, razotkrio ga Sky, sumnjiči se za pomaganje

Uhapšen Šmrkov advokat, razotkrio ga Sky, sumnjiči se za pomaganje

U Sarajevu je uhapšen poznati advokat Zlatko Ibrišimović. Naime, kako je za Raport potvrđeno, Zlatka Ibrišimovića su uhapsili pripadnici MUP-a KS po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Kako Raport saznaje, Zlatka Ibrišimovića je razotkrio Sky, kao i njegovog branjenika Admira Arnautovića Šmrka.

Ibrišimović se sumnjiči za krivično djelo pomaganje u činjenju krivičnog djela.

Podsjetimo, sarajevski advokat Ibrišimović je bio branilac Admira Arnautovića Šmrka. Arnautović je nedavno uhapšen zbog organizovanog kriminala te ga je također razotkrio Sky.

U septembru Sud BiH na zahtjev Tužilaštva BiH odredio je pritvor Admiru Arnautoviću zvanom Šmrk i Fahrudinu Gačanoviću.

Pritvor za Arnautovića je tražen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo krivično djelo ili dovršiti započeto.

Hapšenje Šmrka pohvalila je i Američka Ambasada u BiH.

Naime, Ambasada SAD je pohvalila tužioce i MUP Kantona Sarajevo zbog hapšenja poznatog narkodilera Admira Arnautovića Šmrka i drugih.

“Snažno podržavamo Tužilaštvo BiH i MUP Kantona Sarajevo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Hapšenja koja su se dogodila su pozitivan korak i pravosudnom sistemu mora biti dopušteno da privedu pravdi sve one za koje se utvrdi krivica”, naveli su tada u saopćenju.