Naslovna BiH Vukanović o Stanivukoviću: Istina je…

Vukanović o Stanivukoviću: Istina je…

“Tačna je informacija koju je sinoć u emisiji ”Pressing” na N1 televiziji saopštila Jelena Trivić, a tiče se ponude koju sam dobio od gospodina Stanivukovića kao i još nekih kandidata PDP-a da budu na mojoj listi” napisao jenjuče na svom blogu Nebojša Vukanović.
“Naime, taj dan kada su se predavale liste, kada sam ustao, vidio sam pozive i poruke gospodina Stanivukovića i još nekih ljudi koji su nezadovoljni načinom na koji su napravljene liste u PDP-u i gospodin Stanivuković je ponudio da on i njegova ekipa iz kabineta budu na mojoj listi, kao i da na toj listi budu kandidati PDP-a iz drugih izbornih jedinica.” – napisao je Nebojša Vukanović na svom blogu.

Stanivuković ga je, tvrdi, ubjeđivao da bi udruživanjem njih dvojice postali najjača opoziciona snaga, ali da je to odbio iz dva razloga.
”Gospodin Stanivuković je smatrao da bi to bio dobar način da bi nas dvojica, ukoliko bi se udružili, bili najjača opoziciona snaga, međutim, ja sam bio principijelan, prije svega rekao sam da ne mogu ja na taj način pokazati nepoštovanje prema svojim ljudima i da sam ja u Banjaluci napravio listu koju je nosio Milan Minja Savanović i da je to lista sjajnih mladih i novih ljudi. Smatrao sam da bi bilo poniženje da zadnji dan ja prekrajam svoju listu i stavim gospodina Stanivukovića i njegove ljude. On je rekao da nije problem, pošto lista nije puna, da oni budu na dnu liste, da ne budu nosioci, rekao sam da ne želim jer bih na taj način ugrozio svoje ljude i poljuljao popularnost. Rekao sam da moja kampanja mora biti skromna i kosilo bi se sa našim konceptom i načinom rada da imam ljude koji bi uložili veliki novac u kampanju, bilborde, autobuse i sve ostalo. Ponizio bih svoje ljude i pokazao nepoštovanje, jednostavno ne može tako i zbog toga sam odbio taj prijedlog gospodina Stanivukovića i još nekih ljudi. S jedne strane pokazao sam poštovanje prema ljudima sa moje liste, a sa druge strane, nisam želio da ”cijepam” PDP i unosim jednu konfuziju i vrlo lošu atmosferu koja bi sigurno bila da sam ja pristao na tu ponudu. To bi s jedne strane sigurno pojačalo rezultat liste Za pravdu i red, olakšalo kampanju možda, ali nisam želio, želio sam taj jedan spartanski oblik pa šta bude da bude, čisto i naravno da sam u startu, bez ikakvog razmišljanja, odbio tu ponudu!” – tvrdi Vukanović, prenosi Moja Hercegovina.