Naslovna BiH ZAPRIMLJENE PRIJAVE Tužilaštvo BiH: CIK protiv Dodika i Dodik protiv CIK-a

ZAPRIMLJENE PRIJAVE Tužilaštvo BiH: CIK protiv Dodika i Dodik protiv CIK-a

CIK je Naredbu o ponovnom brojanju listića donio u ponedjeljak, a predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je u utorak održao konferenciju za medije i najavio podnošenje krivične prijave protiv članova CIK-a

Tužilaštvo BiH je u razmaku od 2 sata u utorak 11. oktobra, zaprimilo prijave sekretarijata SNSD protiv članova CIK-a, kao i prijavu CIK-a protiv Milorada Dodika, zbog izjava protiv članice CIK-a, Vanje Bjelica-Prutina, rečeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.
Kako se dodaje, obje prijave zaprimljene su putem elektronske pošte i upućene u dalju proceduru, kako nalaže zakon, te su u radu kod postupajućih tužitelja, koji poduzimaju aktivnosti koje su potrebne, kako bi mogli donijeti tužiteljsku odluku.

Tužilaštvo BiH postupa u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima i nije dobra bilo kakva politizacija navedenih predmeta u medijima, za selektivne konstrukcije i dezinformacije, zaključili su.

CIK je Naredbu o ponovnom brojanju listića donio u ponedjeljak, a predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je u utorak održao konferenciju za medije i najavio podnošenje krivične prijave protiv članova CIK-a.