Naslovna Top vijesti ZAŠTO HADŽIFEJZOVIĆ NE VOLI LAGUMDŽIJU: “OD PREDSJEDNIKA DO GROBARA SDP-A! PLAČEŠ, ZLATKO,...

ZAŠTO HADŽIFEJZOVIĆ NE VOLI LAGUMDŽIJU: “OD PREDSJEDNIKA DO GROBARA SDP-A! PLAČEŠ, ZLATKO, PLAČEŠ!”

“Katastrofalna je odluka da Zlatko Lagumdžija bude kandidat za ambasadora BiH pri UN-u, i za SDP BiH i za državu BiH. Odgovorno tvrdim da taj prijedlog nije usaglašen sa SDP BiH, a kao što mi je potvrdio predsjednik Nikšić nije ni sa njim. Ne interesuje me koga će članovi Predsjedništva predlagati za ambasadore samo ne u ime SDP BiH bez saglasnosti SDP BiH. Neka svoje privatne ambasadore imenuju i za njih odgovaraju javnosti.

Izjavio je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

Ja ne znam kako ljudima nije jasno, pa on je globar ove države. Izvucite mu plate i imovinu koga mi više za*ebavamo u ovoj državi. Od kud mu milioni, ko je ovdje lud? Fini profesori koji imaju vile po Poljinama. Nije Dodik jedini kriminalac u ovoj državi ali je najvećih. On i Osman Topčagić u najboljim godinama trebaju da naprave diplomatski bum Bosne i Hercegovine? – tvrdi Vojin Mijatović.
Hadžifejzović i Lagumdžija: Od predsjednika do grobara SDP-a! Plačeš, Zlatko, plačeš!
Često zaboravljate, da vas podsjetimo, evo ko je Zlatko Lagumdžija! Ovo su afere u koje je umiješan! Kako je bio “slučajni putnik” sa Alijom Izetbegovićem?! Šta je o njemu rekao rahmetli prof. Nijaz Duraković?!
I kako se bavio unutrašnjim poslovima kada je bio ministar vanjskih poslova.
Sve smo ovo u lice kazali Lagumdžiji kada je odlučio, nakon godina i godina bježanja da ipak dođe u ovaj studio. Tada je zaplakao. Ako ode u ambasadore, to je za plakati, vama.

Bavio se unutrašnjim poslovima. Da vas podsjetim: afera REKET – u zadnji čas su mu partijski drugovi iz SDP-a, tada funkcioneri MUP-a skinuli lisice s ruku. Afera Bošnjački institute – gdje su nestale pare i vrijednosti, naslijeđe Adila Zulfikarpašića. Zataškano. Afera i smrt Mehmeda Alagića – general je prije smrti sam rekao da će mu srce pući zbog sramote hapšenja koje mu je režirao režim Lagumdžije.

Afera Alžirska grupa… Nevjerovatno šta Bećirović predlaže – nekih 5-6 ambasadora iz SDA i jednog, Lagumdžiju, koji je na prošlim izborima navijao za SDA i svoj komad SDP-a, onaj tuzlanski, ubacio u koaliciju sa SDA u Tuzlanskom kantonu.